Stedentrips

woensdag 16 november 2016

Geeking out in Tokyo - Vol. 2

Zaterdag 28 mei 2016
Het is mijn laatste volledige dag in het mooie Japan, en die wil ik ten volle benutten! Dus hopla, vroeg uit de veren, maar ook weer niet te vroeg want ik wil vandaag een beetje relaxt doen.

Eerste bestemming is Asakusa. Deze wijk ligt aan de oevers van de Sumida rivier en stond vroeger vooral bekend als entertainment centrum van Tokyo, en nog steeds kan je hier allerlei shows bijwonen. Ik ga hier echter naartoe voor de Boeddhistische Senso-ji tempel. Misschien komt het omdat de vermoeidheid is toegeslagen, of omdat ik deze reis al vele prachtige tempels heb gezien, of omdat het super druk is, maar ik ben niet heel erg onder de indruk en het wordt dan ook een kort bezoekje.

Ik neem een kijkje bij de marktkraampjes rondom de tempel en dwaal door de gezellige winkelstraten. Op een gegeven moment kom ik langs een gebouw met een gietijzeren balkon, wat een beetje aan New Orleans doet denken. Onderin is een soort casino gevestigd waar je Pachinko kan spelen, een pinball-achtige slot machine waarbij je zoveel mogelijk balletjes moet zien te verzamelen. Deze ballen kan je later inwisselen voor allerlei prijzen behalve Japanse Yens. Want wegens een Japanse gok wet kan je niet spelen voor geld. Het ziet er heel bijzonder uit en ik besluit om een gokje te wagen. Geen idee hoe het allemaal werkt, maar het is wel erg leuk en super verslavend! Misschien een idee voor MyVegas? Online Pachinko spelen en dan je rewards kunnen inwisselen bij leuke restaurants hier in Tokyo.

Omdat ik geen genoeg kan krijgen van de Japanse gekkigheid pak ik de metro naar Akihabara, Akiba voor vrienden. Mijn tactiek is om in de metro altijd zo dicht mogelijk bij de deur te zitten zodat ik goed in de gaten kan houden wanneer ik eruit moet. Ook deze rit ben ik zo gefocused dat ik niet eens in de gaten heb wat er zich allemaal in de metro afspeelt, maar plotseling krijgen de twee mannen naast mij ruzie. Ze beginnen elkaar te schoppen en te slaan en vallen bijna bovenop mij. Ik ben helemaal verbouwereerd en het enige wat ik weet uit te brengen is: ‘Careful, men! There’s a tourist sitting here!’ Slaat natuurlijk helemaal nergens op en de mannen denken vast: Boeien! Wij zijn lekker aan het “vechten”. Ik schrijf vechten tussen haakjes, want veel meer dan een beetje schoppen en wat met de handen wapperen is het niet. De mannen zeggen verder geen woord, ze staan elkaar enkel dreigend aan te kijken. Door deze ongein ben ik echter wel van mijn apropos en hoop ik dat ik mijn halte niet heb gemist. Anders moet ik weer terugreizen en dan heb ik dat gezeur weer of ik niet per ongeluk in een express metro ben gestapt ipv eentje die overal stopt.

Gelukkig heb ik mijn halte niet gemist en sta ik even later in het bruisende Akihabara, Tokyo’s elektronica wijk. Alles op gebied van elektronica vind je hier. Of het nou de allernieuwste tablet is of een onderdeel van je 20 jaar oude computer, Akiba heeft het! Daarnaast is het ook het mekka voor Manga en Anime en kan je hier genieten in 1 van de vele Maid Cafe’s. Dit zijn restaurants waar je door je serveerster (de maid) volop in de watten wordt gelegd. De jonge serveersters dragen french maid outfits of anime cosplay en noemen je master of mistress. Ze zijn heel onderdanig en tijdens je maaltijd kan je een spelletje boter, kaas en eieren spelen met je maid. Het klinkt best grappig en het is typisch Japans, maar gezien de opgewonden mannen die naar binnen gaan weet ik niet of het ook leuk is als ik hier in mijn eentje zit. Ik besluit om de Maid Cafe’s deze reis over te slaan en verblij mijn inner nerd met een bezoekje aan de fantastische RobotRobot winkel voor ik weer op de metro stap.

Eigenlijk was het mijn bedoeling om naar het Imperial Palace te gaan, maar zodra ik de gigantische drukte op het station zie blijf ik lekker zitten. De man met de hamer heeft nu echt toegeslagen! Ik stap tenslotte uit bij Harajuku waar ik gelijk naar het Kawaii Monster Cafe loop. Hier wilde ik gisteren al een hapje eten maar ging toen niet door omdat er een evenement aan de gang was. Vandaag gaan we in de herkansing!

Het eerste wat ik bij binnenkomst zie is een mini draaimolen in de vorm van een taartje met daarop bananen, kersen, lippen en gekke paardjes. Hier word ik verwelkomd door 1 van de drie Kawaii monster girls en naar mijn tafeltje geleid. Het restaurant is psychadelic. Een overdaat aan kleuren en design met ruimtes genaamd Mushroom Disco, Milk Stand, Bar Experiment en Mel-Tea Room. De menukaart is een tablet versierd als een ijsjesmonster en alle hapjes en drankjes hebben iets aparts. Het drankje wat ik bestel is een ‘mad scientist’. Het drankje wordt geserveerd in een normaal glas met daarbij 2 buisjes met rode en blauwe vloeistof. Het is de bedoeling dat ik eerst de rode vloeistof toevoeg en daarna de blauwe. Wat er allemaal inzit weet ik niet, maar het ziet er heel spannend uit en smaakt errug lekker! Ik krijg er ook een bakje kattenbrokjes bij. Dit is een roze bakje met ijs met daaroverheen gekleurde cornflakes en een suikerspin wat de haarbal moet voorstellen. Super!
Halverwege geven de 3 kawaii monster girls een show weg op de draaimolen, wat het feest helemaal compleet maakt. Geweldig restaurant!

Ik had gezien dat er op loopafstand van mijn hotel een kleine maar interessante tempel staat, en daar wil ik nog even een kijkje nemen. Waar ik vanochtend niet zo onder de indruk was, ben ik dat nu wel. Overal staan beelden van vossen, allemaal met een rood doekje om hun nek om kwade geesten te weren. Het is erg stil en de tempel doet mysterieus aan. Ik blijf hier enige tijd zitten en ben blij dat ik ‘m heb ontdekt! En wat een verschil met het Tokyo waar ik net was… Het is echt een stad van uitersten.

Het is inmiddels traditie geworden om een reis af te sluiten met een cocktail in een tiki bar, en laat er nou net een tiki bar in de buurt zijn! Een heuse Trader Vic’s in het chique New Otani hotel. Op mijn gemak wandel ik langs de rivier naar het hotel, waar het natuurlijk weer een hele zoektocht is om het restaurant te vinden. Ik moet naar de 4e verdieping wat de kelder blijkt te zijn en om daar te komen moet ik met een lift in een ander gebouw. Pffff.
Maar het is de moeite waard! Zodra ik bij het restaurant ben waan ik mij in tiki sferen en de cocktail smaakt goed!
Ik toast op een zeer geslaagde reis en weet zeker dat dit niet de laatste keer is dat ik in Japan ben. Wat een waanzinnig, overweldigend land! Van eeuwenoude tradities, tempels en ceremonies tot aan de futuristische elektronische, en haast kinderachtige wereld in Tokyo. Ik heb het allemaal fantastisch gevonden en van iedere minuut genoten!

Terug in het hotel pak ik alvast mijn koffer zodat ik dat morgenochtend niet meer hoef te doen. Daarna eet ik een hapje bij een klein restaurant tegenover mijn hotel en relax ik nog even in de sauna en de onsen voor ik mijn bed opzoek. Dit was een reis om nooit meer te vergeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten